Modern Star Wars figura érdekességek - 33.rész

Modern Star Wars figura érdekességek - 33.rész

A székké alakított Destroyer Droid figura
A mai rövid érdekességes cikkben gyakorlatilag a világ egyik leghülyébb…legfeleslegesebb figura prototípusával fogok foglalkozni, pedig azért ebben a mezőnyben bizony magasan van a léc….volt már szó például a „kukucskálós” Power of the  Force figuráról , a plüssös bevonatú figurákról , illetve a vintage érából, a meglehetősen furcsa figura mozgató mechanizmusról is … de feleslegességben ez a mai darab szerintem kb. mindegyiken túltesz. Azt tudjuk, hogy az Episode I film moziba kerülése előtt abszolút csúcsra járt a termékfejlesztők agya és ezernyi olyan elborult termék ötletet vetettek papírra, aminek végül (szerencsére) csak a töredéke valósulhatott meg. Ezekről annó már csináltam is egy válogatást . Természetesen ez a lelkes újító szándék megvolt a Hasbro 3,75”-es Star Wars figuráinál is, úgyhogy ezeknél is terveztek felettébb érdekes cuccokat. A játékoknál ugyanakkor az ötletek többsége megjelenhetett a boltokban is és csak az esetleges sikertelenség után törölték a már megtervezett dolgok egy részét. Így volt ez a holografikus figurákkal és a Commtech 2 chip-ekkel is… A mai alanyunk viszont akkora elemi hülyeség volt, hogy a prototípus összerakása után az illetékesek gyakorlatilag azonnal elkaszálták…. Ismerjétek meg…a Destroyer Droid-ból kialakított…szék droidot…
 
A Destroyer Droid-ok az Episode I jól sikerült, újnak ható harci droidjai voltak. Tizenévesként nekem ők voltak az egyik olyan pont, ami a néhol egyenesen unalmas Baljós Árnyakban kifejezetten tetszett. A karakteres harci droidok persze számos terméken is visszaköszöntek, így volt belőlük rendes, 3,75”-es figura, nagy méretű figura, yoyo sőt még mozgásérzékelős szobadísz is. Abszolút nem meglepő, hogy számos további terméket is terveztek, amiben ez a karakter lett volna a főszereplő, de persze minden hülyeség azért nem valósulhatott meg.
 


Az Episode I vonalban megjelent Destroyer Droid egy nem rossz figura…nem a legjobb változat ebből a karakterből, de rossznak azért nem mondanám. Ezen figura „Battle Damaged” változata volt a kiinduló alapja ennek a prototípusnak is. Az számomra érthetetlen, hogy egyáltalán, hogy jutott az alkotók eszébe, hogy kéne valami egyéb funkciót is adni ennek a harci droidnak. Az oké, hogy az alakja egy kicsit hasonlít egy karosszékhez, de ettől még nem biztos, hogy széket kellene faragni belőle. A tervezők, viszont pontosan ezt tették. Fogták az Episode I, 3,75”-es Battle Damaged Destroyer droid-ot… a gerinc és a lábrész közé beiktattak egy műanyag lapot, majd a lap mentén hátrébb tolták a gerinc rögzítési pontját. A gerincre tettek még egy clippes figura rögítőt…olyat amit járgányoknál szokás alkalmazni, majd a láb részre applikáltak egy kihajtogatható lábtartót…. voila… íme egy Destroyer Droid alakú fotel… 3,75”-es akciófigurák számára….csodálatos.
 


Azt nem lehet egyébként elvitatni, hogy a funkciót jól kitalálták. Ha ebbe beleültetnél egy sima figurát, akkor bizony ott is maradna a helyén. A clippel lehet rögzíteni a derekát, a lábát rögzíteni lehet a peg-el ellátott lábtartón, a droid karok pedig kartámaszként tudnak funkcionálni, így a „fotel” mérete is teljesen megfelelő…. a kérdés csak az… miért is akarnánk beültetni egy figurát egy harci droid ölébe? (nekem egyetlen felhasználási terület jutott eszembe aminél mutatós lehetne… egy droid darabokból épített Saw Guerrera „trónnak” esetleg megfelelő alap lenne... de ugye Saw karaktere akkor még nem létezett)
 
Az ötlet totális értelmetlenségén kívül „sajnos” egyéb technikai problémák is felmerültek a koncepcióval. Például az, hogy viszonylag kevés Episode I -es figurának lehetett behajlítani a térdét, anélkül pedig bajosan lehetett volna beleültetni őket a droidba. Bár a lábtartót lehetett állítani, de nyújtott lábú figurával akkor se hozta volna a kívánt összhatást. Ezen kívül a már meglévő figura formákat se lehetett volna felhasználni hozzá, hiába egy sima Episode I Destroyer Droid-ból indultak ki. Úgyhogy a prototípus megépítése után a döntéshozók szinte azonnal elkaszálták a koncepciót és természetesen később se került elő újra. Talán ez nem is olyan meglepő. A prototípusból is csak egyetlen darab létezik és nem készültek hozzá csomagolástervek vagy egyéb kiegészítő cuccok sem. Ez a darab egyúttal azzal a tanulsággal is szolgál, hogy nem mindig szabad teret engedni a határtalan kreativitásnak.
TB