Star Wars Vintage Collection hírek


Menetrend szerint folytatódik a Star Wars Vintage Collection figurák kiadása. A Toy Fair után írt cikkemben egészen jól lemodelleztem az ütemtervet és most leleplezték a következő hullámot is, ami szinte teljesen összhangban van azzal, amit Februárban valószínűsítettem. 

Először is lássuk, hogy állunk jelenleg. Az internetes exkluzív figurák, amelyek gyakorlatilag újrakiadások természetesen már rendelhetőek. 

Ahogyan a Wallmart exkluzív Skiff Guard Lando is már a boltokba került..... folyamatosan postázzák a Sail Barge-okat és rendelhetőek már a Jabba playsetek illetve a Skiff guard 3-as pakk is. 

Időközben azt is nyilvánosságra hozták, hogy a következő "rendes" hullámban öt figurát fognak kiadni....gondolom május környékén. Négyről már a Toy Fair-en is tudtunk...ennek megfelelően érkezik a Solo Lando, a Praetorian Guard, a Rogue One Stormtrooper, a Phasma....és akkor azt írtam, hogy nem lehet tudni melyik figura lesz az ötödik, de mostmár biztos, hogy ez a Chewbacca lesz. 


Most pedig közzétették az ezt követő hullám négy figurájáról is a képeket. Ezek egy része szintén látható volt a Toy Fair-en, de akkor még nem kartonos, csomagolt formában. A Rogue One Death Star Gunner végül ebben a hullámban kerül majd kiadásra (ugye nem tudtuk még annó hogy ez vagy a Chewie lesz-e benne a korábbi hullámban) illetve a Crait Luke Skywalker is. A két "új" darab viszont érdekes. Az egyik egy sima Star Wars hátlapos R2 lesz a másik pedig egy Hovertank Commander, amiről első pillantásra azt hittem, hogy a Hovertank Pilot-ot adják ki újra, ilyen rövid időn belül. A sculpt hasonlónak tűnik, de a festés az láthatóan teljesen más. Az biztos, hogy ebben az évben a Vintage Collection tekintetében jól el leszünk látva. 
Suttognak még egy új Vintage Collection járműről is, mégpedig egy "Tie Fighter méretű" járgányról, de erről még sajnos nem tudni többet. 
TB