Star Wars Celebration : Vintage Collection és Black Series hírek


Tegnap a Celebration-ön lement a szokásos Hasbro panel is, amelyen szokás szerint mutattak egy pár újdonságot. Ez a bemutató leginkább a Black Series köré koncentrálódott, de azért a Vintage Collection-ből is tudtak újat mutatni. 

A héten már írtam a Vintage Collection dolgokról és a prezentációban mindent be is mutattak amiről akkor írtam, úgyhogy most inkább az új infókra fogok koncentrálni. Először is....előrendelhető és hamarosan kézbe is vehető a Vintage Collection Skiff Guard 3-as pakk, ami elképesztően jó csomagolást kapott. Ez 100%-ban olyan, mint a vintage éra kanadai "Simpsons" többes pakkjai és mivel nekem azok is nagyon tetszenek, ezért ezzel nálam betaláltak. Mások lehet, hogy azt mondják, hogy túl egyszerű, vagy kevésbé harsány, de szerintem ennél "vintagebb" nem is lehetne egy TVC kiadvány. 


Szintén jó hír, hogy a 3-as pakk három Skiff Guard-ja közül, kettőt (a két Niktot) teljesen sima, normál hátlapos verzióban is kiadják, így azok előrendelgetés, meg exkluzívkodás nélkül is beszerezhetőek lesznek (persze nálunk gondolom nem). Mind a két guard nagyon jól sikerült és a hátlapgrafikájuk is telitalálat. Azonnal venném mindkettőt. 


Az eseményen bemutattak egy exkluzív Vintage Collection 3-as pakkot is. Ez szintén egy hagyományos vintage csomagolási módhoz a "Special Action Figure Set" pakkok külleméhez nyúlt vissza. Ezt már korábban is  sikerrel alkalmazták a Vintage Collection dolgoknál, úgyhogy nem meglepő, hogy újra használják. A csomagban 3 féle vadiúj Luke figura lesz elérhető, de sajnos SDCC exkluzív lesz, tehát elméletileg csak a Comic Con-on lehet majd hozzájutni. 

Bemutatták a nemsokára megjelenő Vintage Collection Desert Skiff csomagolását is. Elég ízlésesre sikerült. 

Bár a Black Series dolgokkal nem nagyon szoktam foglalkozni, azért az igazán érdekes dolgokról mégis illik írni. Szintén SDCC exkluzívként fog megjelenni egy 6"-es méretű Boba Fett, ami az eredeti 1979-es vintage Boba Fett színeiben fog tündökölni. 40. évfordulós, vintage stílusú cardon érkezik majd és már most óriási érdeklődés övezi. Gondolom nem két forintba fog majd kerülni....Lesz egy másik, szintén érdekes SDCC exkluzív is. Ez gyakorlatilag egy "mű prototípus " figura lesz, ami úgy néz ki, mintha egy vintage Darth Vader szivárványszínű prototípusa lenne ( az első festetlen prototípusok, általában valamilyen eltérő színű műanyagból szoktak készülni). Ez ugyan nem rendes prototípus, de olyan mintha az lenne és egy képregényes hátlapképpel ellátott, vintage stílusú cardon fog megjelenni. Érdekes elgondolás...azt nem mondom, hogy tetszik, de mindenképpen egyedi. 
A hat inch-es Black Series sorozatban pedig ki fognak adni, egy elképesztően gyönyörű Hondo Ohnaka figurát. Bár a hatos méret, nekem mindig idegen lesz, ez a figura kétségtelenül ütős. 

Na azért a többi Black Series se lesz csúnya