Hírcsokor: Lego City Space...Lego Star Wars...Star Wars Retro Collection


A hétvégén a családi kötelezettségek mellett egy kicsit túlságosan a hosszabb hangvételű írásaimra koncentráltam, így nem számoltam be egy pár apróbb hírről, ami akár érdekes is lehet. Ezeket, most egy csokorba gyűjtöttem nektek.

Május 12.-én kerülnek ki hivatalosan (az amerikai) üzletekbe a Retro Collection vintage ihletésű Star Wars figurái, de ennek ellenére már többen kézhez is kapták őket. Gondolom azok, akik előrendelték. Az abszolút baráti ára miatt szerintem érdemes lesz berendelni őket.

A szintén Retro Collection-ös Escape Death Star társasjáték viszont már hozzáférhető a Target áruházakban. A hiánypótló vintage Tarkin figurával érkező társasjátékról sokáig úgy tudtuk, hogy Target exkluzív lesz, de elvileg hamarosan más viszonteladók is kapnak majd belőle. Érdemes lehet berendelni, mert egyrészt a Tarkin figura nem lesz külön kapható, másrészt az eredeti vintage Escape Death Star társas se két fillérbe kerül és egészen retro életérzést sugall. Egyébként maga a társas szinte teljesen ugyanúgy néz ki, mint a 77-es eredeti.

Amint arról sokan beszámoltatok, a Lego egy egészen jó kis akcióval fogja megünnepelni az idei Május 4.-ét. Május 3-6 között a 15000 Ft feletti Lego Store-os vásárlás vagy rendelés felett egy exkluzív, 20.évfordlós hoth-i csatát ábrázoló készletet adnak majd ajándékba. Ráadásul először a magyar promóanyag képe terjedt el a neten, úgyhogy különösen vicces a dolog. Azt még nem lehet tudni, hogy hány darabból fog felépülni, de a készlet exkluzív, tehát elvileg csak így lehet majd hozzájutni. Ennek ellenére sokan már most árulják az ebayen. Ez kb. az első promóajándék, aminél gondolkodóba estem.Kisebb összegű vásárlások esetén egy szintén évfordulós, polybag-es Naboo Starfighter jár majd ajándékba.

Jó hírek a Space kedvelőinek! A Lego a City témán belül kiad a nyáron egy Mars Exploration nevű altémát, amivel csupa „polgári” space készlet érkezik majd. Amikor a Lego Space története című sorozatot írtam, említettem, hogy az évek során mind a Town, mint a City témán belül többször is megjelent az űrkutatás, mint téma és úgy néz ki ez a sorozat most újabb fejezettel fog bővülni. A készletek szerintem jól néznek ki és kellőképpen „Space-es” is némelyik. Elemszámokat és árakat még nem tudni, a neveiket is csak németből lefordítva tudjuk még.  
Maintenance Mission Shuttle (60224)
 Rover Test Drive (60225)
 Mars Research Shuttle (60226)
 Moon Base (60227)
 Space Research Rocket Control Center (60228)
 Space Research and Development (60230)
 


 
 A Lego Ideas program is folyamatosan halad. Most éppen a moduláris felépítésű Addams Family Mansion érte el a 10000 támogatót. Mivel októberben érkezni fog egy egészestés Addams Family animációs film, ezért én látok esélyt rá, hogy a projekt meg fog valósulni. Erősen hasonlít a Monster Fighter sorozat Haunted House készletére, úgyhogy nekem nagyon tetszik. Drukkolok is neki meg szavazok is rá.