Vasember Páncélcsarnoka (76125) – Bemutató


A mostani posztban a LEGO Super Heroes Vasember Páncélcsarnoka szettet mutatom meg Nektek. Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy több helyen átmenetileg nem kapható a készlet, mert elkapkodták az összeset a polcokról, amit nem is csodálok ;). A Vasember Páncélcsarnokát a LEGO Shop-on is csak előrendelni lehet, május 20-ai szállítással.A szett a mostani film, a Bosszúállók: Végjáték apropójából jelent meg, de ennél sokkal többről szól. Ahogy látni fogjátok a szett végigvezet minket az első 2008-as Vasembertől a mostani filmig. Ahelyett, hogy véletlenül is elkotyognék valamit a filmről, nézzük meg a szettet.Vasember Páncélcsarnoka (76125)A készlet 524 elemből áll, melyből megépíthetjük a csarnokot, Igort (MK 38), több páncélt (MK 1, MK 5, MK 41) és Tony-t az MK 50-es páncélban. A szett tartalmaz még két csatlóst és persze Vasember egyik kedves segítőjét, Dum-E-t.Figurák
A szett legjobb része. Ahogy kicsivel fentebb említettem már, találunk figurát a 2008-as Vasemberből, a 2010-es Vasember 2-ből, a 2013-as Vasember 3-ból és a Bosszúállók lezáró részeiből is.MK 1-es páncélUgorjunk is vissza a 2008-as Vasemberhez, ahol Tony-t terroristák foglyul ejtik Afganisztánban és arra kényszerítik, hogy építse meg számukra az egyik fegyverét. Ahelyett, hogy ezt megtenné, inkább egy páncélt épít magának, hogy megszökhessen (a páncél megépítésében egyébként Ho Yinsen is a segítségére van).Ez volt az első, MK 1-es páncélzat. Sok mindent nem tudott még, csupán egy szimpla rakétakilövővel, egy lángszóróval és egy sugárhajtású csizmával volt felszerelve, de ez pont elég volt ahhoz, hogy megmeneküljön.

Az MK 1-es páncél sisakja nem annyira kifinomult, kicsit ormótlan a többihez képest, de pont ez tetszik benne. A sisak szemnyílásaiban van kisebb eltérés a filmbeli változattal szemben, de ezt leszámítva szinte ugyanaz.A figura testfestése szuper, szinte egy az egyben megegyezik a filmbeli változattal. Az MK 1-es páncélon jól látszik, hogy megépítéséhez nem a legjobb eszközöket és anyagokat használták :).Egy óriási piros pont a LEGO-nak, hogy a rengeteg menő páncél mellett megkaphattuk a legelsőt is!MK 5-ös páncélEzt a páncélt a Vasember 2 elején láthatjuk, amikor az autóverseny közben Ivan rátámad Tony Stark-ra.

Az MK 5-ös páncél “Football” vagy “Suitcase Armor” néven is ismert. Ez amolyan vészhelyzeti öltözet, ami egy kisebb aktatáskában is elfér, így nagyobb feltűnés nélkül is bárhova elvihető.A figura festése szintén remekül sikerült, teljesen visszaadja a filmbeli változatot. Ennek a sisaknak az eleje már felhajtható.MK 41-es páncélA páncél a New York-i csata után készült el, amolyan védelmi erő gyanánt, az Iron Legion számára. Az Iron Legion-be az MK 8-tól az MK 41-ig sorszámozott páncélok tartoztak.Az MK 41-est “Bones” néven is hívták a csontvázas kinézete miatt.

A páncél festésére itt sem lehet panaszunk, egyszerűen fantasztikus! A sisak eleje ez esetben is felhajtható.MK 50-es páncélTony Stark utolsó filmbeli páncélja, amit Thanos ellen is használt. Ez a nano-tech öltözet egy egész fegyverarzenált rejt már magában a nano pajzsokon át az energia pengéig.

A figura nagyon elegánsan néz ki és a nyomat nagyon szépen sikerült. A sisak eleje itt is felhajtható, bár a csatlakozásával nem teljesen vagyok elégedett, mert nem pontosan zár bal oldalon (szemből a jobb oldal).Tony StarkA két csatlóson kívül, egyetlen egy karakter tartozik a szetthez, aki nem más mint maga Tony Stark. Mondjuk, milyen is lenne a Vasember Páncélcsarnoka Vasember nélkül?! 
											</div>
				
					<div class=