Hírcsokor: Lego Star Wars...Star Wars Retro...Vintage Collection


Újfent összeszedtem nektek az aktuális rövid híreket a Lego Star Wars és a Star Wars figurák témakörében. 

A Lego bemutatta a 75253 Star Wars Boost Droid Commander készletet, ami három összeépíthető, majd applikációval vezérelhető droid-ot tartalmaz. Az 1177 alkatrészből álló szettben egy R2-t, egy Mouse droid-ot és egy Gonk droid-ot találhatunk, amelyet érdekes módon (eléggé karakteridegen módon) fegyverzettel is elláttak. A videóból látszódik a működés és a kunsztok, amiket a robotok produkálni tudnak. Egyáltalán nem tűnik rossznak, biztosan jól el lehet vele majd hülyéskedni. A készlet nyáron fog megjelenni. Előrendelhető már az új Build Your Own Adventure Lego könyv, amelynek része lesz egy 70 alkatrészből álló exkluzív Cloud Car készlet is. A jármű mellett természetesen egy Cloud Car Pilot minifigura is megtalálható a csomagban és ugyan nem a szívem csücske ez a géptípus, de egészen aranyosan néz ki. A könyv egyébként 80 oldalas lesz és 50 a Star Wars világához köthető építési ötletet tartalmaz. (ilyen könyv Harry Potter témában is meg fog jelenni egyébként) Hivatalosan Augusztus 6.-ától kapható és 25 dollár lesz az ára.  


Elkezdtek szivárogni az információk, a 2019 decemberi Vintage Collection figurákról is. Az öt darabos hullámból elvileg csak egy karakter lesz, ami majd a IX.epizódhoz köthető. A Jawa és a Shadow Trooper elég jó választásnak tűnik, a kérdés az, hogy ezek között hány repack lesz. A figurákon kívül rebesgetik egy közepes méretű, a IX. epizódhoz köthető TVC jármű kiadását is.

A Skywalker saga 9 epizódját is megünnepli a Hasbro…. mind a 9 filmből kiadnak 1-1 kettes figurapakkot, várhatóan 3,75”-es méretben, de ez utóbbi még nem hivatalos. Nincs információ továbbá a mozgatási pontok számáról sem, illetve hogy repackokról vagy teljesen új figurákról van-e szó. A IX.epizódhoz köthető, normál single card-os 3,75”-esekről (ha lesznek egyáltalán)még szintén nincs információ.

Ugyanakkor az biztosnak tűnik, hogy a megszokott méretek mellett, meg fog jelenni a IX.epizód sorozatában egy 12”-es Hero Series nevű vonal is. Ebből a képen olvasható karaktereket szellőztették meg idáig….nyilván itt is sok még a kódnév, ahogy még minden IX. epizódhoz köthető karakternél.

A Retro Collection darabjait viszont (Amerikában) már meg lehet vásárolni. Amint az kiderült, a figurák nem teljesen az eredeti vintage minták alapján készültek, így azoktól (szerencsére) bizonyos pontokon eltérnek. Az alábbi képeken jól látszódnak az eltérések.


Ezen kívül, amikor a Retro Collection figuráit kiküldte a Hasbro a vezető Star Wars figurákkal foglalkozó oldalaknak a csomag tartalmazott egy kis meglepetést is. A pakkot az eredeti Early Bird Certificate Kit-re hajazó csomagolásban kapták meg, ami szerintem egy tök jó gesztus volt. Jól néz ki a dobozka, de sajnos ezt kereskedelmi forgalomban úgy néz ki, nem lehet majd kapni.Természetesen a Black Series sem maradt ki a mostani pletykatenerből….az év végi leosztásról jelenleg ennyit lehet tudni.

források: Rebelscum, Kylocollector, Yakface, Brickfan,  Instagram