A Starter Sets "Startron Rubin Commander" egyedi Lego figura


Pár hónappal ezelőtt beszéltem először az egyik kedves olvasómmal, Vörös Miklóssal, aki a Starter Sets nevű érdekes művészeti kezdeményezést viszi. Akkoriban indult el a Lego képekből készült kiállítása, aminek a megnyítójára engem is meghívott, bár sajnos végül nem tudtam elmenni. Miklós egészen érdekes képeket készít egyfajta hobbiprojektként, amelyeken egyedi Lego figurák segítségével hívja fel a figyelmet a fontos társadalmi kérdésekre. A kiállításon kívül csinálja a Starter Sets instagram oldalt is, ahol meg is lehet tekinteni a műveit. 
 
Már akkoriban is mondta, hogy a projekt melléktermékeként szándékában áll egy régi Lego Space figurákra hasonlító egyedi minifigurát készíteni, amit elnevezett Startron Rubin Commander-nek. Nekem nagyon szimpatikus volt az ötlet és meg is ígérte, hogy amikor ez készen lesz, kapok majd egyet belőle. Állta a szavát...a figurát most vehettem a kezembe, úgyhogy gondoltam beszélek erről egy pár szót, mert véleményem szerint azokat akik értelmes dolgot alkotnak, segíteni kell. 

Aki ismer az tudja...hogy nem nagyon szoktam egyedi készítésű, vagy custom dolgokkal foglalkozni. Készíteni nem tudok, mert nincs hozzá se türelmem, se kézügyességem, venni meg nem szoktam, mert alapvetően én a gyári dolgokat szeretem. Minden tiszteletem a custom figura készítőknek, de nem sok olyan eset volt eddig a történelemben, hogy engem egy saját készítésű figura bármilyen szinten meg tudott volna hatni. A Startron viszont megfogott, egyrészt azért, mert olyan mintha tényleg valódi kiadás lenne, másrészt áraszt magából valami olyan "vintage" bájt, ami elől én sosem tudok kitérni. 

A Startron Rubin Commander egy egyedi, saját készítésű Lego asztronauta figura, ami gyári Lego alkatrészekből került kialakításra. A Startron logót Miklós találta ki és ezeket szitanyomással varázsolták a figurákra. Jellegében teljesen olyan, mintha a Blacktron-Futuron vonal után a Lego kiadott volna egy "Redtron" vonalat is és ez a figura abból szabadult volna, legalábbis küllemében szerintem abszolút nem lóg ki a 90-es évek eleji Space cuccok mezőnyéből. 

A Startron asztronauták egyfajta békés szerelők, akiket Miklós valódi Space készletekbe is beültetett, így egy egész csomó olyan imázsfotót tudott róluk készíteni, amelyek csak úgy árasztják magukból az igazi Space hangulatot. Nekem legalábbis nagyon tetszenek. A figurákból összesen 50 db készült, tehát erősen limitált a számuk. Nem is készít belőlük többet a későbbiekben sem. Egy nagyon igényes fekete kartonra csomagolta őket, amin egy kis ablakos dobozkában foglal helyet a figura. A hátlap is nagyon ízléses és egy igazán jó minőségű képen látszik rajta a figura, nagy méretben. Felül pedig a Startron logó látható, ami szerintem szintén jól sikerült. Az én figurám egyébként a 7-es sorszámú. 

A dobozka hátoldala is tök jól néz ki. Teljesen olyan, mintha valami hivatalos vagy exkluzív kiadás lenne. Még egy kis összerakási útmutatót is láthatunk rajta, bár gondolom egy minifigura összerakása senkinek se okozna gondot. 

50 db figura készült, de Miklós ad is el belőlük....Hogyha valaki szeretne ilyet venni kérlek vegyétek fel a kapcsolatot vele a Starter Sets instagram oldalon keresztül, vagy a vorosm@rocketmail.com  e-mail címen. Szerintem érdemes megvenni...mert egyrészt igényes munka, másrészt meg megvan az az érzete, hogy ez egy limitált, egyedi cucc és másnak ilyen nincs... ami egy keményebb gyűjtőnek mindenképpen egy erős motiváló tényező. 

A lényeg a lényeg....csak ajánlani tudom Miklós munkáit...és magát a Startron Rubin Commander figurát is. Úgyhogy kövessétek a Starter Sets Facebook oldalát. 
 TB