Szombat reggeli hírcsokor....TVC, BS, Lego Star Wars


Szokás szerint ezen a héten is összegyűlt pár Star wars játékokkal kapcsolatos, rövid hírmorzsa, amit most is egybefűzve teszek nektek közzé. Azoknak, akik figyelik az eseményeket egyik sem lesz újdonság, de azért 1-2 mégiscsak érdekes lehet és el lehet róluk mélázgatni.
 
Múlt héten beszámoltam róla, hogy a 6”-es Black Series figurák Mandalori sorozathoz készülő részében egy Mandalori és egy IG-11 figurát fognak kiadni. Nos, az IG-11 úgy néz ki kacsa volt és helyette inkább egy Jawát küldenek a boltokba, ami ha minden igaz, nem lesz azonos a korábbi Jawákkal és szürkés színű köpenye lesz.
 
Az SDCC-n megjelent Black Series Sith Trooper kisebb mennyiségben elérhető lesz a D23 Expon és a Disney Shopjában, de aztán Szeptember 4.-étől rendelhető lesz a Hasbro Pulse oldalán és elméletileg más online áruházakban is 30 dollár körüli áron. Nyilván nem a hazai shop-okban....
 
Ha minden igaz fény derült a következő, őszi Vintage Collection hullám elemeire is. A karakterek többsége az Episode IX-hez fog kapcsolódni, de egy New Hope-os Luke és egy újracsomagolt Poe Dameron is helyet fog kapni.
 
Aztán valamikor utána – szerintem csak 2020 januárjában – a Vintage Collection újabb darabokkal fog bővülni, amelyekből három a Mandalori sorozathoz fog kapcsolódni. Ezekről még információnk nincs, de a Mandalori cuccokon kívül egy Episode II-es Clone Trooper-t is meg fognak jelentetni.
 
A következő TVC jármű, most már egészen biztos, hogy Luke Vörös ötös X-Wing-je lesz. Azt még mindig nem tudni, hogy teljesen új darab lesz-e, vagy csak valami átfestés, de az első darabok hamarosan megérkeznek Amerikába.
 
Ha valakit érdekel az ilyesmi....a Barbie kiad egy Star Wars ihletésű prémium babakollekciót. Ha minden igaz darabja 100 dollárba fog kerülni, úgyhogy nem lesz egy olcsó mulatság. Én nem tudom megítélni, hogy ezek jók-e vagy sem, de a feleségem szerint a Leia szép. 


A Lego háza táján is sok volt a mozgolódás….Ha a hírek igazak, akkor beigazolódtak a korábbi sejtések, miszerint a következő Lego Star Wars UCS készlet egy Csillagromboló lesz. Ez természetesen októberben fog megjelenni és elméletileg 4784 alkatrészből fog állni (ezt az adatot már régóta rebesgetik). Az induló árát most 700 dollárra saccolják és hát biztosan nem lesz kicsi.
 
A napokban kikerült egy kép az egyik következő, vásárlások mellé ajándékként járó Lego Star Wars cuccról, ami a 75253 Boost Droid Commander szett kicsinyített mása. Persze ezek nem irányíthatóak, de azért aranyosan néznek ki. Ha minden igaz, polybag-es csomagolású cucc lesz és szeptemberben fogják majd bizonyos összegű vásárlások felett adni. Gondolom nálunk is.
 
A napokban több új minifigura fejről is kerültek ki képek. Az új Obi-Wan-t és Anakint ábrázoló alkatrészek, nagy valószínűség szerint az egyelőre 75269 „Anakin vs. Obi-Wan playset” néven futó, 208 darabosra saccolt készletből származnak.

Egy másik figurafej is reflektorfénybe került a napokban. Ez nagyon úgy tűnik, hogy egy T-16-os sikló pilótájának a feje, ami valószínűleg a 75265 „Bantha Skyhopper Microfighter” készletből származhat. Erről többen is azt hitték, hogy azonos a 2014-es kiadással…és valóban hasonlít, de nem… a szemüveges oldal szájtartása mindenképpen más, tehát új fejről van szó.  
 
Ezeken kívül egy új festésű, új fejjel ellátott Snap Wexley figuráról is látható volt egy kép, de ezt még nem tudni melyik készletben lesz majd. Tuti valamelyik új Episode IX-esben (remélem nem X-Wing-ben).

TB