Hírharsona: GOA, BS, TVC, Lego és Hot Wheels hírek


Az elmúlt héten megint összegyűlt egy pár hír a szokásos témákban, így ezeket -most már szokás szerint összefoglalom nektek – hátha valaki nem követi napi szinten a történéseket.
 
Amint azt múlt héten is említettem, megérkeztek a boltokba (nem nálunk) az új 6”-es Black Series Star Wars figurák. Ezek még az én megítélésem szerint is jól sikerültek, de a gőzhenger nem áll meg…máris csepegtek információk a következő kiadásokról is.
 
A Fallen Order játék kapcsán úgy tűnik, kiadnak 6”-es méretben egy Purge Trooper-t, ami egy elég jó választásnak tűnik.
 
A Mandalori sorozat karaktereit sem hagyják parlagon, meg fog jelenni egy Target exklizív cucc és egy további sima figura is. Ezeknek sajnos még csak a kódnevét ismerjük, de a Huck 1 idáig a Mandalori sorozat főszereplőjét jelentette. Valószínűleg egy festési variánsról van szó, amit így előzetesen grafitszürkének tippel a közönség. „Bobby”-ról sajnos még semmit sem tudni, bármelyik karakter lehet Cara Dune-on, a Jawán és a főszereplőn kívül.
 


Azért a klasszikus trilógia kedvelőit se hagyja cucc nélkül a Black Series, ha minden igaz egy Return of the Jedi-ben látott Jedi Luke is meg fog jelenni a következő hullámban.
 
A Rise of Skywalker filmhez is meg fog még jelenni 6”-es figura. A Boston kódnevű darab úgy néz ki, hogy az egyik női szereplőt, Jannah-t takarja.
 


A Vintage Collection figurák szintén megérkeztek a boltokba, de itt is addig üti a vasat a Hasbro amíg meleg, hiszen már a következő hullám is úton van az Egyesült Államokba. 
 Ennek tagjai között lesznek ismert és eddig még nem említett darabok is. Most úgy néz ki, hogy egy Jawa, egy Leia Organa Yavin Ceremony (sajnos nem Celebration-ös Leia, ahogyan korábban reméltem), a sima Sith Trooper (a Jet pack nélküli), egy Shadow Trooper és egy Ren lovag fog megjelenni. Pár költői kérdésem azért lenne így előzetesen…például az, hogy miért kell ennyire rövid időn belül ennyiféle Sith Trooper-t kiadni? A másik, hogy remélem a Leia nem a 3,75-ös Black Series újrakiadása lesz, a harmadik pedig az, hogy ez a Ren lovag vajon azonos a már bemutatottal és egyszerűen csak ebbe az assortment-be is tesznek egyet vagy totál új darab? Reméljük az utóbbi és hamarosan minden kérdésre választ kapunk.
 
A Galaxy of Adventures figurákkal kapcsolatos újdonság, hogy megjelent az amerikai boltokban egy új járgány a Treadspeeder, ami mellé jár egy 5”-es méretű First Order Driver figura. A járgány egy törési kunsztot tud végrehajtani, amelyben lerepül róla a motorháztető és a figura. A Stormtrooper-nek pedig a karja tud valamilyen mozgatási kunsztot. Sajnos ez is csak azt támasztja alá, hogy basic 3,75”-es figurák nem fognak megjelenni.
 


A 12”-es méretet ugyanakkor még mindig nem tudja elfelejteni a Hasbro, így a Rise of Skywalker karaktereiből is kiadnak pár ilyen figurát. Kylo Ren, a Sith Trooper és Vader már elérhető az amerikai boltokban, de szerintem további karakterek is várhatóak a korábbi tapasztalatokra alapozva. Én nem tudom, hogy erre a vonalra miért van szükség.
 
A múlt héten már bemutatott Hot Wheels Star Wars cuccok is megjelentek a boltokban. Ez a Starships sorozaton kívül a szokásos karakterautókat is jelenti, amiket még mindig nem tudom, hogy kik és kinek vásárolnak. Értelmét nem nagyon látom, de vannak.
 


Amikor nemrégiben bejelentette a Lego az új, év végi készleteket sokan kérdeztétek, hogy a kisebb cuccokkal, mint pl. a Battle Pack-ok mi lesz a helyzet? No, úgy tűnik ezek csak januárban fognak megjelenni. A kikerült információk alapján több érdekesség is látszik. Először is, feltűnően sok lesz a szoborszerű készlet, amilyen a Yoda bust vagy az építhető Porg volt és ezt érdekesnek tartom. Boba Fett sisak, Stormtrooper sisak is meg fog így jelenni illetve az új droidból, B-0-ból is lesz egy építhető változat. Becsült paraméterek a képeken. 
 Lesz három új Microfighter, aminek a kis méret szerelmesei biztosan örülnek. Kylo Ren siklója, Y-Wing és a már jó előre beharangozott Bantha &Skyhopper pakk.
 A 4+ -os „Juniors” jellegű Lego Star Wars készletek sora is bővülni fog egy Snowspeeder-el.
 
Az előzetesen beharangozott két Battle Pack is meg fog jelenni, az egyik a Mandalori, a másik a Rise of Skywalker karaktereiből. Ez utóbbiban az az érdekes, hogy korábban ezt egyértelműen Bruges Battle Pack-nak hívták, ami a Sith Trooper-ek kódneve volt, viszont a mostani hírek ezt már csak First Order Trooper Battle Pack-ként emlegetik. Lehet, hogy mégsem lehet majd a jóárasított csomagokban megszerezni a piros rohamosztagost? Egyébként nettó hülyeségnek tartom azt is, hogy a Battle pack-okat csak januárban küldik ki az üzletekbe, hiszen az ünnepek környékén ezek feltűnően jól szoktak fogyni. Akár nagyobb ajándék mellé kiegészítésként is szívesen vették a szülők, de a kisebb pénzűeknek is egy biztos célpont volt.
 


Azért normál készletek is fognak érkezni. Egy újabb Resistance X-Wing és a furcsa alakú új vadász a Tie Dagger is meg fog jelenni.


És persze most sem maradunk diorámás készlet nélkül. Most Anakin és Obi Wan Mustafar-os összecsapását örökítik meg.