Heti hírmondó: Triple Force Friday, Black Series, Vintage Collection


A múlt heti Force Friday-es élő bemutató után , ezen a héten is számos apró hírmorzsa került ki a netre, amit most megint csak összefoglalok nektek. Már csak órák választanak el minket a Triple Force Friday-ig, ami az új Star Wars termékek hivatalos megjelenésének pillanata. Elméletileg lehetséges, hogy olyan dolgok is meg fognak jelenni, amiről ezidáig még semmi hír nem volt, de ezt én az elmúlt hetek hírdömpingje után kevéssé tartom valószínűnek.
 
A múlt heti élő bemutatót nem csak én értékeltem csalódásként. Az interneten elég sok rajongó adott hangot azon véleményének, hogy bizony-bizony a Hasbro kínálata a Black Series-t leszámítva jelenleg igen csak karcsú. Mondjuk úgy, hogy az előző filmek és animációs sorozatok (kivéve Resistance) bemutatásakor a jelenlegi merch kínálatnál sokkal több cucc forgott boltokban. De ha minden igaz nem kell aggódni. A Mike Ballog a Hasbro marketing igazgatója kiadott ugyanis egy közleményt, amelyben azt állítja, hogy a Rise of Skywalker című IX. filmepizód mellé tervezett kísérőtermékeknek a 70%-át még szándékosan visszatartják a spoiler veszély miatt. Ha ez igaz, akkor ez üdvözítő, de a gyakorlatban ezzel sok újat nem mondott. Az előző filmeknél is több hullámban érkeztek a játékok…az első darabok októberben és egy csomó minden más meg csak januárban. A 70%-ba gondolom, minden játéktermék beletartozik, szóval én nem hinném, hogy ez esetleg egy basic 3,75-ös vonalra vagy sok-sok új Rise of Skywalker-es TVC figurára utalna. Mindenesetre az biztos, hogy lesz még cucc…..és remélhetőleg nem csak öt meg hat inch-es.
 
A héten azért ennek ellenére a legtöbb hír megint csak a hat inch-es Black Series figurákkal kapcsolatosan került ki. Lesz például egy Target exkluzív Black Series Mystery box, ami ugye egy modern kifejezés a zsákbamacskára. 40 dollárért fogják árusítani a pakkot és ha minden igaz már azt is tudjuk mit tartalmaz. Egy kedves vásárló megosztotta az internet népével a tartalmát és neki egy Black Series Elite Snowtrooper figura mellett egy képregény, egy sapka és egy kitűző volt a dobozában. Azt nem tudni még, hogy minden doboz egyforma lesz-e, vagy random a cucc, de 40 dollárért ez cseszettül nem éri meg.

 Abszolút friss hír, hogy meg fog jelenni szintén hat inch-es méretben egy Chewbacca és C3PO kettes pakk, amiben a C3PO levehető végtagos lesz, így természetesen Chewie hátára lehet majd applikálni. A képek alapján elég ütősre sikerült és tényleg egy az egyben úgy néznek ki együtt, mint a Birodalom Visszavágban. 
Megjelentek az első képek a múlt héten még csak pletykált hat inches Commander Fox figuráról. Ez egy igen impozáns, színes klón parancsnok, úgyhogy a klónok szerelmesei most örülhetnek. Mostanában egy kicsit sok a piros figura, de ez tényleg jól sikerült. Sajnos Gamestop  exkluzívként jelenik meg.
 
A hat inch-es Black Series következő hullámában végre valahára egy Wedge Antilles figurát is kiadnak, ami szintén egészen pofásra sikerült, bár Wedge-re nem hasonlít túlságosan. Én minden Wedge figurának örülök, még akkor is, ha olyan szériában jön ki, amit nem gyűjtök, mert a klasszikus trilógia hősei közül őt tartom a legalulértékeltebb karakternek.
 


A változatosság kedvéért Luke Skywalker Yavin ceremóniás küllemét megcsinálják hat inch-esben is és ez szintén holnap fog megjelenni. Mivel ez megjelenik TVC-ben és lesz belőle egy nagyon hasonló díszdobozos kivitel is, ezért én ezt egy picit soknak gondolom. Nem ez a legjobb Luke külső, annyira meg pláne nem, hogy egyszerre gyakorlatilag háromfélét adjanak ki belőle.


A Vintage Collection X-Wing-ekről vannak már közelebbi képek is.  A narancssárga festésű nekem továbbra sem tetszik, de a Red 5 az szép.
 


Még a hét elején szivárogtak ki az első pletykák egy Vintage Collection 3-as pakkról, ami a Vader’s Challenge nevet kapta, de kép még nem volt a csomaghoz. A Target webshopján viszont egy érdekes képpel promózzák a Triple Force Friday-t (én nem találtam meg), amin három, pont a „Vader’s Challenge” fantázianévhez illeszkedő figura látszik.  A képen egy Vader, egy Yoda és egy Dagobah Luke Skywalker van. Ez a Luke a 3,75”-es Black Series repack-jának tűnik, de szerintem a többi darab is újrafelhasznált, már ha tényleg ezek fogják alkotni a csomagot. Még semmi sem biztos, de az okosok valószínűsítik, hogy ez a három figura lesz a pakkban.  
 
Ha minden igaz egy másik többes pakk is meg fog jelenni a Vintage Collection keretein belül. Ez egyelőre még csak Bruges Build-Up pack fantázianéven fut és valószínűleg Első rendi seregépítő figurákat fog tartalmazni a Rise of Skywalker-ből. Kell mint egy falat kenyér….bár új film környékén ez végülis természetes.
 
Ezt a képet csak érdekességképpen raktam be. Így viszonyul az új Galaxy of Adventures Darth Vader egy Vintage Collection és egy hat inch-es Black Series Darth Vaderhez méretileg….hát hogy amúgy milyen ,azt mindenki döntse el maga.

 A 12 inch-es figurák kedvelői is örülhetnek, hiszen hamarosan a boltokba kerül egy 4-es pakk, ami a  Throne Room Duel Pack nevet viseli. Darth Vader, egy erőszellem Yoda, Luke és egy Stormtrooper alkotják. Kohl's exkluzívként jelenik meg. 

Örül a szívem, hogy ugyan basic 3,75”-es figura vonal nem lesz….de nem felejtették el idén sem a Hallmark sorozatban megjelenő karácsonyfadíszként használható figurákat. Természetesen ebből is többféle fog megjelenni, már csak az a kérdés, ki az aki egy Rey-t szeretne felakasztani a karácsonyfájára. Biztos van olyan én nem kétlem.

Források: Kylocollector, Yakface, Instagram
TB