Heti hírösszefoglaló: Black Series, Vintage Collection, Hot Wheels, Lego Star Wars


Ahogy közeledik az év vége úgy egyre inkább csökkennek a Star Wars játékokkal kapcsolatos hírek/bejelentések, de a héten bizony még volt egy pár meglepő új információ, amelyet a szokásos módon összegyűjtöttem nektek.
 
Relatíve friss hír, hogy előrendelhetővé vált a Gamestop-nál két, eddig még nem bejelentett 6 inch-es Black Series figura. Az egyik egy Battlefront II design-ú B1 Battle Droid Heavy, ami nem azonos a múltkor bemutatott AOTC geonózisi Battle Droid-al. Ennek sötétebb bordó-fekete a színe, fémes hatású kopásnyomai vannak és heavy blastere illetve egy pajzs kibocsájtója lesz. (a második kép a droid Battlefront II-es külsejét mutatja, nem a figurát) 
 

A másik figura némiképp nagyobb vihart kavart a rajongók körében. Ez egy ún. Jedi Revan, ami a korábban már kiadott 6”-es Revan átfestett változata lesz. Nagyjából az a helyzet, hogy ami az eredeti figurán fekete volt, az itt fehér lett. Engem nem különösebben hat meg a dolog, de az Expanded Universe kedvelői talán örülnek majd ennek a kiadásnak, hiszen viszonylag ritkán jelennek meg új figurák a legendákba sorolt karakterekről. Ez is előrendelhető és 2020 Februárjában fog megjelenni. Reméljük nem fog úgy járni, mint a TVC Revan, amit annó bemutattak, de a mai napig nem jelent meg.
 


Már a boltokba is kerültek a korábban beharangozott Yoda (Force Spirit) és a Jedi Luke figurák is. Elvileg a Yoda exkluzív, de nem lehetett korábban tudni, hogy melyik viszonteladónal lehet majd hozzájutni. Most úgy néz ki ez a viszonteladó a Wallmart.
 
A Vintage Collection-el kapcsolatosan is volt 1-2 hír a héten. Ugye azt már jó rég óta tudjuk, hogy a Mandalorian sorozat karaktereiből majd három TVC figura fog készülni, legalábbis az első eresztésben. A Mandalorit és Cara Dume-ot már bemutatták két hete, de a harmadik karakter eddig nem volt ismert. Nos….sajnálatos módon ez a harmadik figura –megint- egy Stormtrooper lesz, ami a Mandalori trailerében már látott vihartvert páncélos rohamosztagosokat takarja. Alapvetően ez nem nézne ki rosszul, de nekem már csömöröm van a különféle Trooperek-től, amit mindig az egyedi karakterek kárára adnak ki. Sith Trooper….Jet Trooper…Stormtrooper….Jet Sith Trooper….Sith Jet Stormtrooper…és a végtelenségig lehetne még kombinálni a sort. Véleményem szerint a Mandaloriból….pláne, hogy már a trailer-ekben is legalább egy féltucat izgalmas karakter látszódott….illett volna még egy egyedi karaktert kiadni. Egyébként már csak pár nap és végre láthatjuk a sorozatot is….remélem hamar csinál hozzá valaki feliratot
 Mivel immáron tudjuk, hogy a TVC sorban a „Duck” kódnév egy Stormtrooper-t takart, ezért úgy néz ki, a „Duckboat” fedőnevű egyszer majd érkező TVC járgánynak is megvan a megfejtése. Úgy gondolják az okosok, hogy ez egy Imperial Troop Transporter lesz, ami ez alapján lehet, hogy majd látszódni fog a Mandalori sorozatban, mivel ez a járgány elvileg ahhoz jön majd ki. Lehetett volna szebb járgányt is választani, de tény, ami tény…. az Imperial Troop Transporter-nél nincs „vintagebb” Star Wars járgány ….úgyhogy ilyen szempontból én örülök az érkezésének.  (A kép illusztráció, az eredeti Vintage-et ábrázolja, nem a lehetséges TVC kiadást) 
 


Az aranyszínű Commemorative sorozat sajnos nem állt meg a három csomagnál, így újabb kettes pakkok kerültek az amerikai üzletekbe. Ezek alapján én azt mondom, hogy itt megint, régebbi 5 ponton mozgatható figurákat sütöttek el így újra, arany köntösben….Ezért én sajnos egy forintot nem adnék.
 
Pár héttel ezelőtt beszámoltam róla, hogy a Hot Wheels által gyártott Star Wars karakter autók és a Starships sorozat új darabjai is megjelentek már az üzletekben. Nos, azóta egy újabb hullám is megjelent a karakter kocsikból, amelyben van egy Mandalori és egy Sith Trooper ihletésű is. Én nem kedvelem ezeket különösebben, de a Mandalori végülis nem vészes.
 Jó pár hét után végre valami kis Lego hírről is be tudok számolni. Egy külföldi Lego reklámanyagon tűnt fel a kép, miszerint hamarosan Kylo Ren Tie Silencer-e meg fog jelenni kis méretben, polybag-es formában. Azt nem tudom, hogy mit akar a képen a „Super Cool” megnevezés mindenesetre ebből a gépből ennyire kicsi méretű még nem jelent meg, noha microfighter már volt belőle nemrég.

 
Források: Crimsondawn, Toyshiz, Yakface, Childish Landino
TB