Heti hírösszefoglaló: G.I.Joe, BS és Vintage Collection

Heti hírösszefoglaló: G.I.Joe, BS és Vintage Collection

Bár a hétvégén most mással voltam elfoglalva, de azért most összefoglalom nektek a hét figurás híreit, amiből szerencsére ezúttal volt bőven. Lehet, hogy jobb is, hogy hagytam egy kicsit ülepedni a dolgokat, főleg a G.I.Joe-s híreket, így most tiszta fejjel tudok véleményt mondani és nem ragadnak el a negatív érzelmek. Lássuk hát.
 
A Hasbro pénteken rántotta le a leplet a régóta várt G.I.Joe Retro Collection-ről, aminél az első körben három figura és két figurával ellátott jármű vált előrendelhetővé. Logikus volt a Hasbro részéről, hogy a sikeres Transformers G1 reissue-k, a Star Wars Retro Collection és a régi Kenner Ghostbusters figurák újrázása után a Joe brandre is ráhúzták ezt a receptet, bár így utólag úgy néz ki mégsem teljesen ezt csinálták. Amikor nyilvánvalóvá vált a széria érkezése, sokan reménykedtek (köztük persze én is), hogy a Star Wars Retro Collection-höz hasonlóan, az egykori vintage Joe figurák kapnak majd egy módosított újrakiadást, noha minden józan érv a dolog ellen szólt. Én úgy gondoltam, nagyobb esély van arra, hogy inkább a Star Wars Vintage Collection-höz hasonló, egyfajta „modern figurák vintage hátlappal” jellegű sorozat lesz és a történések alapján igazam is volt. Más O-ring technikával készülő figurája ugyanis már nincs a Hasbro-nak, így a más gyártástechnológiára való átállás illetve az öntőformák újra előállítása elég nagy ráfordítást igényelt volna a cég részéről, amit érthetően nem vállaltak be. Persze most nagyon sokan csalódtak és a külföldi csoportokban már mémek is születtek a dologból (én csak röhögtem), de a helyzet talán nem ennyire tragikus… egyszerűen csak semmi olyan plusz dolog nem készült, amit a nagy hype előrevetített nekünk. Nekem leginkább a karakter szelekcióval van a bajom, hiszen megint Snake Eyes, Baroness és Storm Shadow lettek a szerencsés karakterek, ráadásul az egészen modern, nem túl régi kiadásaikból állították elő a mostaniakat. Szerintem már csak a jóisten tudja, hány kiadást éltek már meg ezek az „elhasznált” karakterek. A hátlapok tűrhetőek, ami viszont abszolút elveszi a „vintage érzést” az a bliszter, ami hosszúkás és kiterítve mutatja a sok-sok kiegészítőt. Ez – a sáskalábú figurákkal együtt – számomra azt eredményezi, hogy ezek még a 25. évfordulós sorozatnál is kevésbé sikerültek „vintages jellegűre”. A járgányok viszont nem rosszak, itt jobban sikerült a csomagoláskép is, de persze ez sem egyezik meg 100%-ban a régi art-okkal. A figurák viszont itt is hasonlóak, bár a Hiss Tank Driver egyáltalán nem tűnik rossznak. Az előrendelés azért pörög és szerencsére van európai webshop is, ahonnan beszerezhetőek, ráadásul igen kedvező áron. 13,69 font egy figura és 18,99 font egy járgány előrendelős ára, ami nagyon baráti. Ennyit bőségesen megérnek annak, aki szereti az ilyesmit, de a magam részéről még mindig úgy vagyok vele, hogy 1994 óta nem készült olyan G.I.Joe termék, aminél csak egy kicsit is azt éreztem, hogy nekem szükségem lenne rá.  
 A héten előrendelhetővé váltak az elméletileg Wallmart exkluzív Clone Wars-os Black Series figurák. Az előzetes híreknek megfelelően Ahsoka-t, a Mandalorian Super Commando-t, a 332nd Clone Trooper-t és a Mandalorian Loyalist-ot lehetett előrendelni és kétségkívül mindegyik darab ütősen néz ki. A Wallmart rendszeréből hamar ki is fogytak, de ha minden igaz további készletek is rendelhetőek lesznek. Fontos kihangsúlyozni, hogy a Wallmart csak Amerikába szállít ki, ugyanakkor érdekes módon a cuccok más, köztük európai webshop-ok kínálatában is megjelentek, ahol szintén előrendelhetőek, ami meglehetősen érdekessé teszi ezt az „exkluzivitást”. Mondjuk volt már példa hasonlóra, úgyhogy az exkluzivitást lehet, hogy csak Amerikán belül kell érteni.
 
Az idei SDCC exkluzív 6”-es cucc a Wampa lett volna, amit mivel nem lesz SDCC valamilyen más formában fognak értékesíteni, de még nem lehet tudni hogyan. Azt nem tudni, hogy ez a korábbi 6”-es Wampa újrakiadása lesz-e, de valami kis frissítést szerintem biztosan kapni fog. Arról még nincs hír, hogy díszdobozos lesz-e, illetve hogy lesz-e mellé Luke figura.  (A kép a régebbi kiadást ábrázolja)
 


A héten biztossá vált, hogy a Clone Wars utolsó szezonjában látható „szuper” klóncsapat a Bad Batch kapni fog egy egy spin off sorozatot és most már azt is meglebegtették, hogy a karakterekből figurák is fognak készülni. Termézetesen a 6”-es Black Series látszik valószínűnek, de aztán ki tudja mi minden lesz még belőlük.
 
Az előző hírösszefoglalóban beszéltem a Target és a Disney együttműködéséről, ami most már gyakorlatilag el is indult. A Target elkezdte reklámozni a cuccokat és a Captain Cardinal, a Mountain Trooper és valami customizálható Galaxy Edge Droid is útban van az üzletek felé. Ez utóbbi nem valószínű, hogy 3,75-ös figura lesz, inkább a Funko-t tartják valószínűnek.
 A legfrissebb hír a Star Wars Vintage Collection sorozattal kapcsolatosan, hogy szerencsére 3,75”-es méretben is is meg fog jelenni néhány olyan frankó karakter, ami Black Series-ben. Így itt is megjelenik a Clone Wars-os Ahsoka Tano és illetve a 332nd Company Clone Trooper, de persze ezek a hírek még nincsenek megerősítve, úgyhogy nem 100%, de ezek a pletykák összevágnak a többi kiadással.  
 


Az épp aktuális Vintage Collection hullám (13.) figuráinál megkezdték a kiszállítást, így a szerencsések már megkapták a Wolffe, a Power Droid, a Stormtrooper Disguise Luke vagy a K2SO figuráikat.

Források: Yakface, Kylocollector, Toyshiz, Crimson Dawn, Indemand
TB