Heti hírblokk: BS, Vintage Collection, Lego, Mission Series

Heti hírblokk: BS, Vintage Collection, Lego, Mission Series

A múlt héten rengeteg játékos hír látott napvilágot, hiszen most volt az idén elmaradó San Diego Comic Con virtuális helyettesítése, amikor is mindig nagyon sok új játékot jelentenek be. Most sem volt ez másként, így több játékvonalban is napvilágot látott egy csomó újdonság. Persze, azoknak, akik folyamatosan követik ez eseményeket ezek a hírek most nem hatnak újdonságként, hiszen ezeknek a többsége a múlt hét elejéről származik, de akik esetleg még nem látták ezeket, most át tudják tekinteni a történéseket.  
 
Végre megjelentek a hivatalos képek a 6”-es Black Series Wampa-ról is, ami ugye a festésétől eltekintve nagyjából megegyezik a 2014-es kiadással, csak Hoth Luke nélkül. A csomagolása vintage ihletésű lett és 30 dolláros áron lehet majd megrendelni a Hasbro Pulse oldalán, ami végülis nem is vészes. A Hasbro Pulse viszont azt is jelenti, hogy Európában ez nem igazán lesz elérhető, maximum a másodlagos piacon, horribilis áron.
 


Az egyik idei nagy dobásnak szánt SDCC exkluzív Black Series csomag a Heroes of Endor nevet viseli, de ezt az elmaradó rendezvény miatt szintén más utakon keresztül fogja értékesíteni a Hasbro. Az impozáns díszdoboz összesen négy figurát (Endor Leia, Han, Luke, Paploo) és egy speeder bike járművet tartalmaz, ami azért tényleg egészen ütős kompozíció. A figurák elég jól sikerültek, de néhányan nehezményezték, hogy a kihajtható, ablakos dobozrészekben egészen csinosan elhelyezett figurákra nem raktak rá minden kiegészítőt, ami egy diorámaszerű csomagolásnál, amit úgysem bont ki a gyűjtő, tényleg egy kicsit hülyeségnek tűnik. Persze minden kiegészítő, benne van a csomagban, de van, amit oldalra csomagoltak (Leia sisak, Han kabát). 110 dollárba fog kerülni és szeptemberben lesz elérhető, de én még nem találtam meg, hogy pontosan honnan lehet majd megrendelni. Szerintem ez is Hasbro Pulse lesz.
 


A múltkor már emlegetett Target- Hasbro- Disney együttműködés keretein belül a múlt héten rendelhetővé váltak a már belengetett 6 inches Galaxy Edge Park-hoz köthető Black Series figurák is. Az előzetes híreknek megfelelően felfedték a piros First Order parancsnokot, Captain Cardinal-t és egy DJ R-3X nevű droidot, ami kapcsolódik, a vasárnapi Star Tours cikkemben már kivesézett „Rex” droidhoz . A két droid gyakorlatilag megegyezik, csak a Galaxy Edge változatát átnevezték és picit talán modernizálták. Ebben a méretben mindenesetre most először jelenik majd meg. Ezek a figurák Európában is beszerezhetőek, sőt már rendelhetőek is az angol webshop-okból.
 
A Target exkluzív sornak állítólag még közel sincs vége. A piros First Order parancsnok, Captain Cardinal után ugyanis elsütik a Resistance-ban látható aranyszínű First Order parancsnokot, Commander Pyre-t is 6”-es méretben. Belőle korábban volt egy 3,75”-es figura a rövid életű Resistance sorban, de az némiképp meglepő, hogy a hatos méretben is megpróbálkoznak vele. Bár gondolom majd ez is félig-meddig átfestés lesz.
 
A múlt hét elején a semmiből tört elő egy új, Clone Wars-os tematikájú Vintage Collection 3-as pakk, ami az 501st Legion Arc Trooper Pack nevet viseli. A csomagban három, tényleg lenyűgözően sikerült klón kapott helyet és nagyon valószínű, hogy ezt a csomagot is eleve SDCC exkluzívnak szánták. Mivel SDCC ugye idén nincs, ezért a Hasbro kizárólag a saját platformján a Hasbro Pulse-on forgalmazza a csomagot, 50 dolláros áron. Ez ugye nem szállít európába, úgyhogy ez nálunk szintén nem nagyon lesz elérhető, de amúgy se lenne egyszerű, hiszen az előrendelési lehetőség is pillanatok alatt elpárolgott. Ha minden igaz a szerencsések szeptemberben fogják megkapni.
 Ahogyan a vasárnapi cikkben is említettem, múlt hét hétfőtől volt előrendelhető a Galaxy’s Edge parkban látható Smuggler’s Run Millenium Falcon 3,75”-es figurákhoz való Vintage Collection kiadása. Ezt ugye a Disney-Hasbro-Target paktum alapján nem Disney exkluzívként, hanem Target exkluzívként hozzák a forgalomba, de ez az exkluzivitás elméletileg csak Amerikára vonatkozik. Kanadában például a Toys R Us ottani maradékánál lehetett előrendelni és elméletileg szeptemberben fogják őket kiszállítani. A 400 dolláros ár elég kemény volt, de ez nem tántorította el az előrendelőket, úgyhogy ez is elég hamar kifogyott, bár esélyes, hogy később még elérhető lesz. Angliában is volt, ahol elő lehetett rendelni 380 fontos áron, de ez a lehetőség is nagyon hamar kimerült és nem lehet tudni, lesz-e belőle még. A jól sikerült, impozáns Falcon ugyan nem a valaha volt legnagyobb (az a Legacy), de viszonylag szépre és arányosra sikerült. Egy Galaxy Edge Hondo Ohnaka, Chewbacca és Porg figurák járnak hozzá.
 
A Target-ekben egyébként elérhető lett egy másik, Galaxy Edge-hez köthető játék is, egy piros színű, távirányítós BB droid, a Hyperdrive BB. Szerintem kifejezetten jól néz ki a gömbőc ebben a színben.


Amerikában a boltokba kerültek a korábban már belengetett, 2,5”-es méretű új, Mission series névre hallgató figurák, amelyek mindegyike 1-1 kisebb járművel is rendelkezik. Ahsoka, Boba Fett, Chewie és a Clone Trooper 8 dolláros indulóáron kaphatóak és a kisebb méretük ellenére annyira nem is borzalmasak. Reméljük a gyerekek rá fognak harapni. (Miért nem lehetett ezt 3,75-ben???)
 

A héten a Lego is bemutatta, a valószínűleg eredetileg SDCC exkluzívnak szánt 75294-es számú Bespin Duel elnevezésű készletét, amely szintén a Birodalom Visszavág 40. évfordulójára készült. A 295 alkatrészből összeépíthető platformon igazából semmi érdekes nincs, megítélésem szerint még exkluzívnak is gyenge lett volna, de biztosan sokan ki fogják rakni majd a polcra. Mivel SDCC ugye nem volt (most azt hagyjuk, hogy online milyen programok voltak…mert az nem rendezvény)  ezért ez Lego Store exkluzív lesz, de Amerikában elvileg a Wallmart-okban is hozzá lehet majd jutni.  
 


Források: Yakface, Kylocollector, Rebelscum
TB