Képgaléria: Belsős G1 Transformers prototípus képek II.

Képgaléria: Belsős G1 Transformers prototípus képek II.

A múlt héten mutattam nektek egy képcsomagot, ami egy csomó régi diát és egyéb belsős Hasbro anyagot tartalmazott a G1-es Transformers vonalról. Az eredeti tulajdonos egy volt Hasbro alkalmazott volt, aki ezeket a munkaanyagokat évtizedekig a „fiókjában” tárolta, majd nemrégiben eladta őket egy popkulturális relikviák értékesítésével foglalkozó boltnak. Nos, a cuccok azóta mind egy szálig elkeltek, de szerencsére én mindent lementettem magamnak, így most megint tudok ezekről beszélni egy keveset. Egy posztba egy kicsit túl sok lett volna ennyi cucc, úgyhogy két részre bontottam őket a jobb áttekinthetőség érdekében. Most jöjjön a második, nem kevésbé érdekes adag, de ha a múlt heti első rész kimaradt, először azt mindenképpen pótold, hiszen a mai cikkben, egy csomószor vissza fogok utalni az abban leírtakra.
 
A múltkorihoz hasonló diafelvétel került elő Wingspan prototípusáról is. Itt a karakter fellógatva, a madárszerű altmode-jában látszik, és ez a prototípus szinte teljesen megegyezik a boltokba kerülő darabbal. A lába alsó részén látszódik valami nagy fekete alkatrész, ami nem illik oda, viszont lehet, hogy az csak a fellógató cucc felfüggesztése.
 


A múltkor már emlegetett kitekert fotók közül is akadt még, amit nem mutattam, például Hot Rod-ét, aki talán az egyik legkedveltebb alap Transformers karakter volt a G1-es éra elején. Ez, ha jól gondolom, az 1987-es Targetmaster változat prototípusa és látszik mellette, szintén köztes átalakítási állapotban Firebolt is.  
 


A kitekert testhelyzetű fotók közül talán a Headmaster Apeface-é a leginkább vicces, hiszen egyrészt úgy néz ki, mintha féllábon ugrálna, másrészt annyira szétesett állapotában látszik, hogy felismerni is nehéz volt. A fej is egy külön kis állványon látszik.  
 


Én mindig csodáltam azokat a Transformer-eket, amiket nem csak egyvalamivé, hanem adott esetben többféle járgánnyá vagy lénnyé lehetett alakítani. A Six Changerek is ilyenek voltak és a kolléga szerencsére megőrizte az egyik six changer, Sixshot prototípus fotóit. Ezeken többféle alakban is látszódik a karakter, a tankszerű és a dínószerű módban is. A színek, mintha egy picit itt is mások lennének, de lehet, hogy csak a régi dia árnyalatai csalnak egy kicsit.
 
A múltkori válogatásban egy egész kis Headmaster arckép csarnokot mutattam nektek, de természetesen más darabokról is készült hasonló profilkép. Ez épp Apaface-é, aminek a tekerőkéje egy picit itt másként néz ki, mint a végleges változatnak.
 
És akkor már nem maradhatott ki Snapdragon se, akinek a fehér részei ezen a prototípuson teljesen szürkének tűnnek. Egészen jó kis tablót lehetne ezekből az arcképekből összeállítani. Class 87…
 
Ennél klasszikusabb darab viszont talán nem is létezik a Transformers történelemben. A diaképeken az 1984-es első Leader Optimus Prime prototípusa látható, ami az egyik leginkább rajongott G1-es Transformersznek számít ma….és számított akkor is. Egyúttal ez a képsorozat azt is mutatja, hogy az eredeti tulajdonos nem csak a 80-as évek végén kezdett el dolgozni a G1 játékvonalon, noha az előkerülő képek többsége 1987-es játékokról szólt. Ez a Hasbro dolgozó bizony már ott lehetett a kezdeteknél is. Maga a prototípus egyébként jóval ezüstösebbnek tűnik, főleg azon a képen, ahol az utánfutó és a szétnyitott base látszik. A kis kocsi prototípusából kettő is látszik, egy sötétkék a base-es képen és egy majdnem színhelyes egy külön képen.
 
Egy másik Optimus-al kapcsolatos kép is előkerült, de ez a későbbi (szerintem szintén klasszikus) Powermaster Optimus-t ábrázolja. A fennmaradt film, az említett Optimus csomagolásgrafikájának a negatívját mutatja, ami még így ellentétes színekkel is nagyon jól néz ki, bár nekem ez az Optimus grafika eleve nagyon tetszik.
 Egy hasonló Kodak filmen fennmaradt csomagolásgrafika előkerült Flamefeather-ről, az egyik Firecon-ról is. Sajnos ez is card-os kiadás volt, úgyhogy a boltokba kerülő csomagolásokon pont letakarta a felét a bliszter, de azért így sem nézett ki rosszul.
 A csomagolástervek közül fennmaradt még egy szintén filmre felvitt negatív, ám ez nem köthető egy konkrét Transformers játékhoz. Ez egy grafika háttér, ami a csomagolásgrafikák hátteréül szolgált a card-on, ám konkrétan én nem találtam olyan csomagolásképet, aminél pontosan ezt használtak volna. Elképzelhető, hogy ez már G2-es volt, bár a card-os G2-eseknél is picit másmilyeneket láttam. A szakértők majd esetleg megmondják, hogy ez konkrétan melyik csomagolásé lehet.
 


A képgyűjtemény nem ragadt le a 80-as években és a G1 szériánál. Az eredeti tulajdonos a sokkal későbbi Transformers alapú Beast Wars sorozatból is rendelkezett pár relikviával, például ezzel a gyönyörű koncepciós rajzzal. Ez Wolfang-ot ábrázolja és először azt hittem, hogy ez is egy eredeti csomagolásgrafika, de a boltokba kerülő Wolfang hátlapján végül teljesen más képet használtak. Nem találtam meg, hogy ezt mihez használhatták fel, de lehet, hogy csak egy olyan képről van szó, amit valamilyen okból átterveztettek vagy másikat választottak.
 A másik Beast Wars-al kapcsolatos relikvia csomag egy csomó terv volt, ami a Blackarachnia nevű női karaktert ábrázolja. Itt van a legelső skicc, amit felvázoltak a karakter képéről, egy festési terv, amin a robot és az alt mód festési instrukciói látszanak illetve egy színes festési instrukció, amin a karakter egy kicsit más színben látszik, mint ahogyan a boltokba került. Úgy látszik később még finomítottak egy kicsit a festésen, bár a pontos színkódoknak megfeleltethető színeket nyilván nem tudhatom.

Remélem tetszett ez a kis összeállítás, ha igen…. lájkoljátok a posztot
 
TB